Hétfőn sztrájkolnak a vasutasok Németországban, de önt is érintheti

A német vasúttársaság (Deutsche Bahn) tájékoztatása szerint Németországban március 27-én, hétfőn 24 órás munkabeszüntetés lesz.

Sztájk miatt hétfőn 0-tól 24 óráig a német vasúti hálózaton távolsági és regionális forgalomban jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre lehet számítani. A munkabeszüntetés már érinti a vasárnap este Németország felé induló, valamint a kedd reggel Németország felől érkező nemzetközi vonatokat is. A német vasút (DB) azt javasolja az utasainak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el az utazásukat. A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál – írja a MÁV.

Az alábbi változásokra kell számítani:

- 27-én hétfőn, a Németország felé, valamint felől közlekedő Railjet xpress vonatok csak Salzburgig, illetve Salzburgtól közlekednek. A németországi szakaszon kimaradnak.

- 27-én, hétfőn a Hungária EuroCity (EC 252) Budapesttől csak a cseh határállomásig, Dečinig közlekedik. A vonat eredeti szerelvénye csak Prágáig közlekedik, onnan egy másik vonattal utazhatnak tovább Dečinig. A vonat a németországi szakaszon elmarad.

- 27-én, hétfőn a Hamburgból Budapestre induló Hungária EuroCity (EC 253) a németországi szakaszán kimarad. A vonat csak a cseh határállomás, Dečin és Budapest között közlekedik, azonban Prágában egy másik szerelvénybe kell átszállni.

- A Budapestről 26-án, vasárnap este Berlinbe induló Metropol EuroNight (EN 476) csak a lengyel határállomásig, Rzepinig közlekedik. A németországi szakaszon Rzepin és Berlin között pótlóbusszal utazhatnak az utasok.

- A Berlinből 26-án, vasárnap este Budapestre (EN 477), valamint a Budapestről 27-én, hétfő este Berlinbe (EN 476) induló Metropol EuroNight vonatok korlátozás nélkül közlekednek.

- A Berlinből 27-én, hétfő este Budapestre induló Metropol EuroNight (EN477) csak a lengyel határállomástól, Rzepintől közlekedik. A németországi szakaszon Berlin és Rzepin között pótlóbusszal utazhatnak.

- A Budapestről 26-án és 27-én (vasárnap és hétfőn) induló Kálmán Imre EuroNight (EN 462) stuttgarti vonatrésze csak Salzburgig közlekedik. Salzburg és Stuttgart között a vonat elmarad.

- A 27-én és 28-án, hétfőn és kedden Stuttgartból Budapestre induló Kálmán Imre EuroNight (EN 463) csak Salzburgtól közlekedik. A vonat Stuttgart és Salzburg között elmarad.

A már korábban, március 23-ig megváltott, március 27-re vagy 28-ra Németországba vagy a visszaútra szóló menetjegyek díjmentesen visszaválhatók vagy április 4-ig a jegyen feltüntetett viszonylatban felhasználhatók. Új jegy vásárlása esetén a vasútvállalat csak a még elérhető ajánlatokat tudja biztosítani. Amennyiben csak drágább jegy kiadása lehetséges az utas részére, akkor a két jegy ára közötti különbözetre méltányossági kérelmet nyújthat be az ügyfélszolgálathoz.

A menetjegy visszaváltását vagy más időpontra érvényesítését a nemzetközi jegypénztárakban, az elektronikusan vásárolt jegyek esetében e-mailen intézhetik az utasok.

MTI

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek