Meghalt a Párbeszéd, éljen a Párbeszéd

Irány: 2024! – Párbeszéddel a Zöld Magyarországért! címen szervezett nagyrendezvényt a Párbeszéd, melyen felszólalt Szabó Rebeka, Tordai Bence, Karácsony Gergely, Jávor Benedek, Szabó Tímea és V. Naszály Márta. A párt nem várt bejelentést tett.

A párt többek között az európai parlamenti és önkormányzati választásokról beszélt a nagyrendezvényen, valamint egy nagy változást is bejelentettek: új névvel és új logóval folytatják tovább a munkát - írja az atv.hu .

Karácsony Gergely pártjának az új neve mostantól Párbeszéd - A Zöldek Pártja, röviden Párbeszéd - Zöldek.

Szabó Rebeka és Tordai Bence kiemelte: zöld Európát, és benne zöld Magyarországot kívánnak építeni. A társelnökök hangsúlyozták: a jövő csak zöld lehet, narancssárga, kék, lila vagy barna semmiképp. Előretekintve 2024-re, motorjai kívánnak lenni az önkormányzati együttműködéseknek, amelyeknek elsődleges célja a részvételi demokrácia, az igazságosság és a fenntarthatóság.

Bejelentették azt is, hogy Jávor Benedek lesz az EP-listavezetője.

Az európai parlamenti választások kapcsán elhangzott, hogy a strasbourgi székhelyű jogalkotási szerv a világ egyik legprogresszívebb testülete a zöld ügyek tekintetében. Bejelentették: a Párbeszéd-Zöldek EP-listáját Jávor Benedek vezeti. Tordai a zöld rendszerváltás társadalmi igényéről beszélt, a hazai és az európai politikai térben egyaránt.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek