Elsikkasztotta a rábízott sportcipőket a futár

Vádat emelt az ügyészség a futár ellen, aki a rábízott csomagokból összesen 36 pár sportcipőt lopott el. Egy részét már el is adta...

A vádirat szerint a 43 éves férfi 2021 tavaszától egy futárpostai szolgáltatást nyújtó cégnél dolgozott futárként, gépjárművezetőként. Munkája során feladata volt sportcipőket szállítani különböző győri üzletekbe. 2021 októberében - hogy fizetését kiegészítse –, a kiszállítandó csomagok közül három alkalommal, alkalmanként 12 pár, összesen 36 pár sportcipőt tulajdonított el, közel egymillió forint értékben.

A vádlott az elsikkasztott cipők közül néhányat maga értékesített, néhányat pedig egy ismerősének adott át azzal, hogy azokat adja el. Az eltulajdonított cipőket végül a sértett cég képviselői találták meg az interneten, amikor eladásra hirdették az elkövetők. A sértett cég munkatársai vásárlási szándékot színlelve felvették a kapcsolatot az eladókkal, az adásvétel megbeszélt helyére ugyanakkor már a rendőség tagjaival érkeztek.

Az okozott kárból hét pár cipő lefoglalásával közel 200 ezer forint megtérült.

Az ügyészség a futár ellen minősített sikkasztás, társa ellen pedig minősített pénzmosás miatt emelt vádat. A bűncselekmények büntetési tétele öt évig terjedő szabadságvesztés - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek