A magyar rendőrségtől egy 13 éves fiú kapott fegyverviselési engedélyt

Tévedésből, de mégiscsak megkapta.

A földön talát egy járókelő egy gáz-riasztófegyver viselésére feljogosító fegyverviselési engedélyt. Önmagában ez nem megdöbbentő, de az elhagyott okmányok alapján, a tulajdonos egy 13 éves, vagyis kiskorú fiú. Az engedélyt a Budapest Rendőr-főkapitányság állította ki.

A plasztikkártyát Surány egyik utcáján találta egy arra sétáló hölgy, a hírrel a Privát Kopó bűnügyi portált kereste fel. Az elhagyott plasztikkártya gáz- és riasztófegyver viselésére jogosítja fel a tulajdonosát, a 13 éves kisfiút.

A hvg.hu kereste fel az ügyben Budapesti Rendőr-főkapitányságot, ahonnan úgy tájékoztatták őket, hogy tévesen adták ki a fegyverviselési engedélyt. Adminisztrációs hiba történt. Az ügyben vizsgálatot indítanak, az engedélyt pedig azonnali hatállyal visszavonják.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek