Megkapta az első német és brit tankokat Ukrajna

A Leopard 2-es tankokat kifejezetten az orosz T-90-esek elleni küzdelemre tervezték.

Az első 18 Leopard 2-es harckocsi megérkezett Ukrajnába, miután az ukrán legénységet is kiképezték a használatukra – jelentette be a német védelmi minisztérium kedden.

Boris Pistorius védelmi miniszter szerint a tankok döntő hatású hozzájárulást jelentenek majd a fronton. A Leopard 2-es tankokat kifejezetten az orosz T-90-esek elleni küzdelemre tervezték – írja a 444 . Ráadásul könnyebben karbantarthatók és üzemanyag-takarékosabbak, mint a legtöbb nyugati harckocsi.

A Leopard 2-esek mellett Németország két speciális harckocsi-mentő járművet és 40 Marder gyalogsági harcjárművet is küldött Ukrajnának. Ezzel egyidőben a Challenger 2-es harckocsik is megérkeztek Nagy-Britanniából.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek