Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Veszélyes hulladékhegyet tartottak az udvarban

Remélhetőleg példát statuál a döntéssel az ügyészség.
Hirdetés
Hirdetés

Csornai otthonukban két férfi külföldről behozott gépjárműveket gyűjtött és szedett szét hatósági engedély nélkül 2018-ban és 2019-ben. Az ügyészség őket veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével vádolja - áll a megyei főügyészség közleményében.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a két férfi, apa és fia több alkalommal bontott autókat engedély nélkül az apa otthonának udvarán. Ott, hatósági ellenőrzés során olajfoltokat, füstölő hulladékot, közel 5.000 kg hulladékká vált gépjárművet, több mint 500 kg abroncsot, műanyagot, különféle alkatrészeket és vegyszereket tartalmazó eszközöket találtak.

Ezek közül veszélyes hulladék a hulladékká vált gépjármű, egyes alkatrészek, valamint a klórt, flórt és szénhidrogéneket tartalmazó berendezések.

A vádlottak terhére rótt bűncselkemény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés