Robbanás volt egy soproni társasházban - Frissített

A lakók kijöttek a Kossuth Lajos utcai épületből.

Robbanás történt egy társasház első emeletén, Sopronban, a Kossuth Lajos utcában, tájékoztat a Katasztrófavédelem. Ezt követően tűz is keletkezett, amely mintegy fél négyzetméterre terjedt ki. Az esethez riasztott soproni és a sopronkövesdi hivatásos tűzoltók átvizsgálták az épületet. Tizennyolc lakó elhagyta az ingatlant, egy embert az egységek kísértek le, egyet pedig még a tűzoltók kiérkezése előtt a járókelők hoztak ki. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A mentők is megérkeztek a helyszínre, ahol több parkoló autó is megrongálódott a robbanás következtében.

Enyugat.hu
Enyugat.hu

Az MTI közlése szerint, a város hivatalos médiaportálja, a Sopron Média Facebook-oldalán azt írta, hogy egy 91 éves férfi a lakásában szenvedett életveszélyes sérüléseket; a férfit kórházba vitték. A beszámoló szerint a környező házakban is jelentős károk keletkeztek, ablakok törtek be. Az érintett társasház lakóit a helyi önkormányzat saját költségén szállásolta el az éjszakára.

Farkas Ciprián (Fidesz-KDNP), Sopron polgármestere közösségi oldalán kedd délelőtt megerősítette, hogy szállodában helyezték el a társasház lakói közül azokat, akik ezt igényelték. Hozzátette: az önkormányzat statikus kirendeléséről intézkedett és amennyiben huzamosabb ideig nem lesz lakható az épület, segítenek a lakóknak.

Az épület védelméről a vizsgálat idején a rendőrség gondoskodik.

A polgármester bejegyzése szerint a háromszintes társasházban lakásonként kétszázezer forint vissza nem térítendő juttatást adnak.

Robbanás egy soproni társasházban
MTI/Filep István
Robbanás egy soproni társasházban
MTI/Filep István
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek