Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Járványgóc alakult ki Bécsújhelyen

Hirdetés
Hirdetés

Bécsújhelyen (Wiener Neustadt) az „Isten Gyülekezete“ nevű pünkösdi-karizmatikus mozgalom protestáns irányzat egyik közösségében alakult ki Covid-19 gócpont; itt csaknem megduplázódott a fertőzöttek száma, a korábbi négy helyett már kilenc személyt tartanak nyilván fertőzöttként. Az eset kapcsán 270 kontaktszemélyt kutattak fel. Az eset kapcsán az egyház egyelőre a hónap végéig minden imaházát bezárta.

A közösséghez körülbelül 650-en tartoznak, a gyermekeket és fiatalkorúakat is beleszámolva mintegy 1300 főről van szó, ez az egyik legnépesebb csoport Ausztriában. Az esetnek burgenlandi szála is lehet: a hatóságok szerint a tartományban július 14-én, szerdán regisztrált 5 új Covid-19 beteg közül hárman köthetők a bécsújhelyi járványgóchoz.

(MTI, ORF)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés