Hideg van, ha fűt, és fogyasztás alapján fizet, mellbevágó lehet a számla

A támogatott áru földgázmennyiség a nyárhoz közelítve csökken.

Minden magyar háztartás felhasználási helyenként az átlagfogyasztás mértékéig (63 645 MJ/év, illetve 1729 m3/év) rezsicsökkentett áron kapja az gázt - írja a Pénzcentrum .

Ez a mennyiség 2022. augusztus 1. és 2023. július 31 . időszakra érvényes. A nem átalánydíjas fizetési mód választása esetén a rezsicsökkentett áron számlázandó mennyiség meghatározása idő- és fogyasztásarányosan történik.

Ez azt jelenti, hogy a kedvezményes hőmennyiség mértéke fele annyi áprilisban, mint márciusban . A támogatott földgáz mennyiség márciusban 223,11 m³, áprilisban már csak 116,79 m³ és májusban 36,4 m³.

Így azok a háztartások, akik most is fűtenek és és diktálás alapján, vagyis fogyasztás szerint fizetik a fűtésszámlát, sokkal magasabb gázszámlára számíthatnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek