Még több pénz mehet sportra, így döntött a kormány

Megemelték a látvány-csapatsportokra lehívható támogatási keretösszeget a péntek esti Magyar Közlönyben megjelent rendelettel.

Az eddig tervezettnél is több pénzt lehet lehívni a társasági adóból a látvány-csapatsportok támogatására – erről adott ki a kormány egy rendeletet a péntek esti Magyar Közlönyben. A teljes keretet 300 millió forinttal növelték meg, ebből a pénzből a Magyar Olimpiai Bizottság sportágfejlesztési programjának megvalósítását lehet finanszírozni - írja a hvg.hu .

Így ha kevéssel is, de átlépte az idei tao-keret a 125 milliárd forintos határt, 124,9 milliárdról emelték fel 125,2 milliárdosra.

A tao-pénzek bírósági döntés alapján is közpénznek számítanak - azért volt róla vita, mert nem a központi költségvetésből mennek a sportszervezetekhez és egyesületekhez, hanem a cégek maguk dönthetik el, hogy a társasági adójukból ezt az összeget kinek utalják el. Azért nevezhető mégis közpénznek, mert ha nem a sportra menne el, akkor a költségvetés bevételei között számolnának vele.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek