Újra az élen a soproni hulladékgazdálkodási közszolgáltató

Nívós országos fenntarthatósági verseny döntőjébe jutott a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

A Greengage – a zöld elkötelezettség díjával azokat az ökotudatos vállalatokat jutalmazzák, melyek működésük során kiemelt hangsúlyt fektetnek a környezet védelmére és konkrét, eredményes lépéseket tesznek a fenntartható jövő érdekében. Bár az első helyet végül nem szerezte meg az STKH, már az komoly elismerés, hogy az idei év igen erős mezőnyéből kiemelkedve egészen a döntőig jutott szemléletformáló tevékenységével a szakmai zsűri értékelése alapján.

A Greengage – a zöld elkötelezettség díja idei versenyén 4 főkategóriában hirdettek nyertest. A végső győzelemre esélyes vállalatok a szakmai zsűri értékelése alapján kerültek ki az összesen 30 alkategória legjobbnak ítélt pályamunkái közül. Ehhez a szűk elithez csatlakozott az STKH, mely a saját alkategóriájából kvalifikálta magát a finalisták közé, olyan hazai és multanacionális nagyvállalatok mellett, mint a Wolt, a K&H Bank, a HELL Energy vagy éppen a SPAR Magyarország.

Bár a főkategóriában végül nem az STKH győzedelmeskedett, már a döntős szereplés is komoly szakmai elismerés, amely jelzi, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltató képes felnőni a legnagyobb vállalatokhoz és széles tömegeket eredményesen megszólítani a fenntarthatóság olyan fontos témaköreiben, mint a hulladék tudatos kezelése. A zsűri pozitív értékelése mellett a gyakorlati tapasztalatok is azt mutatják, hogy az STKH szemléletformáló tevékenysége működik, hiszen az elmúlt években emelkedett a szelektíven begyűjtött, értékes másodalapanyagként újrahasznosítható hulladék mennyisége, melynek a minősége is érezhetően javult, miközben a kommunális hulladék aránya is csökkent a teljes volument tekintve. Az STKH azonban még tovább javítana az arányokon, ezért egy összetett, hosszú távú stratégia mellett köteleződött el, melynek célja, hogy az edukációs és szemléletformáló kampányok, kiadványok segítségével új szemszögből, kézzelfogható formában mutassa be a túlfogyasztással, hulladéktermeléssel járó környezeti hatásokat, valamint rávilágítson arra, hogy már a kisebb változtatásokkal is látványos eredményeket érhetünk el. A projektekhez a hulladékgazdálkodás legkülönfélébb területein dolgozó szakemberek adják értékes tudásukat, a Greengage fenntarthatósági versenyén elért döntős helyezés pedig pozitív visszacsatolás az általuk megalkotott koncepció és az elvégzett munka minőségét illetően.

A közszolgáltató természetesen a lehetőségeinket és a hétköznapi rutinunkba könnyen beilleszthető jó és okos megoldásokat is megmutatja. Az STKH weboldalán található, folyamatosan frissülő Tudástárban rengeteg érdekességet, tudnivalót és hasznos tanácsot találhatunk a fenntarthatóság legváltozatosabb témaköreiben. Hogy csak néhány példát említsünk a nemrégiben megjelenő és a döntős szerepléshez hozzájáruló kiadványok közül a teljesség igénye nélkül: a nemrégiben megjelent Szelektív kisokosban a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos kérdéseinkre találhatjuk meg a válaszokat, a Divat ára e-bookból ruháink környezeti hatásairól és a fenntarthatóbb öltözködésről tudhatunk meg többet, az Újrahasznosítás előnyei számokban grafika-sorozat révén pedig könnyed, szórakoztató formában ismerkedhetünk meg a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás előnyeivel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek