Ollóval támadta meg áldozatát

A „három csapás" alkalmazásával életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték a férfit.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy férfi ollóval támadta meg áldozatát.

Az ítélet szerint a férfi azért érkezett Győrbe, hogy kések, ollók köszörülésével pénzt keressen. Az egyik lakóházba nem engedték be, ezért a bejárati ajtót berúgva ment be oda. Egy idősebb lakó felszólította a távozásra, s testével elzárta a lépcsőfeljáró felé vezető utat. A férfi azonban ennek nem tett eleget, dulakodás alakult közöttük ki. Ennek során a támadó centiméter pengehosszúságú ollóval megszúrta a lakót. A családtagok a dulakodás zaját meghallották, a helyszínre siettek, sikoltozni kezdtek, mire a támadó elmenekült.

A bántalmazás következtében az áldozat mellkasát két szúrás érte, melyek vetületében életfontosságú szervek (szív, tüdő, verőér, visszér) vannak. Ezek sérülése életveszélyes állapotot eredményez, ami időben érkező orvosi segítség nélkül halálhoz vezet. A sérülések tényleges gyógytartama 8 napon belüli volt, a súlyosabb következmény a szerencsének és a megtámadott eredményes védekezésének volt köszönhető.

A Győri Törvényszék a férfit emberölés bűntettének kísérlete miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a fegyházbüntetésből legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A férfi cselekménye személy elleni erőszakos bűncselekménynek minősül. Mivel ilyen jellegű bűncselekmény (rablás) miatt 2018 novemberében és 2020 szeptemberében is elítélték, a törvény értelmében erőszakos többszörös visszaeső, ezen újabb súlyos bűncselekményért kötelező életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása.

Az ítélet ellen a férfi és a védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbeztek - közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

A fellebbviteli főügyészség a kiszabott büntetést törvényesnek tartja. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

(Nyitóképünk illusztráció!)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek