Különleges kormányinfón Varga Mihály megígérte, jövőre is rezsivédelem

Ezen kívül megvédik a családokat, nyugdíjasokat, munkahelyeket.

A családtámogatási rendszer megújítása mellett is három és félszer több jut családtámogatásra, mint 2010-ben – jelentette be a csütörtök délutáni rendhagyó Kormányinfón a pénzügyminiszter - számol be a 168ora.hu .

Egyúttal kijelentette, hogy a családpolitikai kiadások és adókedvezmények összege meghaladja a 3300 milliárd forintot.

Varga Mihály bejelentette a nyugdíjasok védelmét is, valamint biztosítják az inflációkövető nyugdíjemelést és a 13. havi nyugdíjat. A cél, hogy Magyarország a 2024-es évben is védelmet tudjon biztosítani a legfontosabb társadalmi csoportok számára, megvédik a családokat, nyugdíjasokat, munkahelyeket, és fenntartják a rezsivédelmi alap támogatásait – húzta alá.

A pénzügyminiszter összegezte a költségvetési tervezet legfőbb adatait: 4 százalékos növekedéssel számolnak, 2,9 százalékos államháztartási hiánnyal, 66,7 százalékos államadóssággal, valamint 6 százalék körüli éves inflációval.

A 2013 óta fenntartott rezsivédelmi alap megmarad 2024-ben is – emelete ki. Ennek fedezete a különadókból és egyéb bevételekből lesz.

Varga Mihály szerint a magyar gazdaság 2022-ben is jól teljesített. Idén a kormány célja, hogy elkerüljük a gazdasági visszaesést és 1,5 százalék lehet a növekedés, jövőre 4 százalék körülire várják. „Tarjuk a költségvetést” – húzta alá a tárcavezető, majd kitért arra, hogy folytatják a költségvetés konszolidációját. 2024-re 2,9 költségvetési hiánnyal számolnak, az államadósság 66,7 százalék.

Az infláció a tervek szerint 2024-ben 6 százalék körül lesz – közölte Varga Mihály.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek