Még igazán nyár sincs, de már csökken a Balaton vízállása

Bár még mindig kedvező a helyzet.

Tíz napon át, az idei csúcsszinten, stagnált a Balaton vízállása az elmúlt időszakban. Még pénteken reggel is 117 centit mérték. A hétvégén azonban már egy centivel csökkent a tó vízszintje - írja az infostart.hu .

A legfrissebb adatok szerint 116 centi. Ez oersze nem csoda, hizsen pénteken és szombaton már majd 30 fokot mértek a tó közelében és a víz is 22 fokos.

Ez egyébként kedvező szint, tavaly novemberben, az akkori 69 centis vízállásnál senki sem számított erre.

A 117 centi mindössze hárommal marad el a szakemberek szerinti optimálistól. Az eddig mért legmagasabb vízszint egyébként 155 centi volt, a legalacsonyabb pedig 20 centi.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek