22 millió forintot ad egy új munkahelyre az állam Győrben

Akkumulátor-alkatrészeket és elektromos motorokat gyárt majd a most bejelentett győri gyár.

36 milliárd forint értékű győri beruházást jelentett be kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter - írja az MTI.

A Dana amerikai gépjárműalkatrész-gyártó elektromos meghajtási egységeket és akkumulátorok hűtésére alkalmas termékeket fog gyártani. A beruházással 300 új munkahely jön létre Győrben, a fejlesztéshez az állam 6,6 milliárd forint támogatást adott. Ami azt jelenti, hogy

22 millió forint állami támogatásba kerül egy új munkahely.

Szijjártó kijelentette, az elektromos átállásban Magyarország szerepe megkérdőjelezhetetlen. "Mára a világon a negyedik legtöbb elektromos akkumulátort állítjuk elő itt, Magyarországon. És ha azok a beruházások, amelyek most zajlanak, végigmennek, akkor fel fogunk lépni a világranglistán a második helyre, ami olyan országtól, amely a 95. helyen áll a lakosságszám szempontjából, azt hiszem, hogy hatalmas teljesítmény" - mondta a miniszter.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek