A The Washington Post szerint megkezdődött az ukrán ellentámadás

Ezt állítólag az oroszok is megerősítették.

Megkezdődött az ukrán hadsereg ellentámadása a megszálló orosz erők ellen. Ukrajna csapatai fokozták támadásaikat az ország délkeleti részén lévő frontvonal ellen írja a The Washington Post nyomán a Népszava .

Az ukrán egységek szerda este fokozták támadásaikat az ország délkeleti részén húzódó frontvonalon, s jelentős előrenyomulást értek el az oroszok elleni küzdelemben.

Az ukrán oldalon vannak nyugati fegyverekkel ellátott harcosok és olyanok, akik a NATO keretein belül kaptak taktikai kiképzést. Orosz katonai bloggerek heves harcokról számoltak be Zaporizzsja térségében is, a frontvonal egy olyan részén, amelyet már régóta az új ukrán hadjárat valószínűsíthető helyszínének tartanak.

Ezzel az lehet a kijevi erők célja, hogy az itt elterülő síkságon elvágják a Krím félszigetet Oroszországgal összekötő szárazföldi folyosót.

A brit védelmi minisztérium csütörtöki jelentésében azt közölték, hogy „a front több szektorában is heves harcok folynak” , ahol egy „rendkívül összetett hadműveleti képről” írt.

A megszállók zaporizzsjai kormányzója arról számolt be, hogy az ukrán hadsereg a maximális erőt alkalmazva harcol a térségében. Vlagyimir Rogov tájékoztatása szerint a harcok Orehov városa körül összpontosulnak.

Az orosz biztonsági szolgálat volt tisztje csütörtökön azt mondta, egyértelmű, hogy Ukrajna ellentámadása megkezdődött. Igor Sztrelkov - aki kulcsszerepet játszott a Krím annektálásában, majd a donbászi háborúban - kifejtette, már megbízhatóan kijelenthetjük, hogy az ukrán hadsereg offenzívája 5-6 nappal ezelőtt elkezdődött.

Ukrán tisztségviselők az elmúlt napokban többször hangoztatták, hogy nem adnak hivatalos bejelentést az ellentámadás megkezdéséről, és egyetlen akció sem jelzi annak kezdetét.

Olekszij Danilov, a több mint 15 hónapja lerohant Ukrajna nemzetbiztonsági és védelmi tanácsának titkára május végén azt mondta, bármikor készek elindítani a támadást a megszálló orosz erők ellen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek