Elöntött pincék, garázsok a térségben

Az elmúlt napokban már megszokhattuk, hogy változékony az időjárás térségünkben. A helyenként gyorsan lehulló nagy mennyiségű csapadék azonban okozott fejtörést a környéken élőknek.

Csütörtökön Közép-Burgenlandban is pincéket, garázsokat öntött el a hirtelen lehulló záporeső, Gyiróton (Kroatisch Geresdorf) például rövid időn belül 30 milliméternyi csapadék esett. Ez persze sok munkát adott a tűzoltóknak is, akik számtalan helyre vonultak szivattyúzni. A tűzoltóknak a kiöntő patakkal is meg kellett küzdeniük, utakat pedig a hordaléktól megtisztítaniuk.

Gyiróton mintegy 25, Sopronudvardon (Großmutschen) és Locsmándon (Lutzmannsburg) pedig mintegy 20 tűzoltó volt bevetésen. Észak-Burgenlandban és Győr-Moson-Sopron vármegyében is hasonló károkat okozott a viharos időjárás, Harkán és például Ivánban is megteltek a vízelvezető árkok, de pincékbe, vízóraaknákba, kazánházakba is befolyt a víz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek