Autót átíratni, forgalomba helyezni otthonról? - Lehet

Az elektronikus gépjármű-átírási és -forgalomba helyezési lehetőséget ügyfélkapu-regisztráció birtokában lehet majd használni.

A Belügyminisztérium új funkciókkal bővíti az online járműves szolgáltatások körét. Várhatóan a jövő évtől nem kell többé hosszú okmányirodai sorban állással számolni az új vagy használt autók átírásakor, illetve az első magyarországi forgalomba helyezéshez tartozó ügyintézés miatt.

A Telex értesülései szerint az elektronikus gépjármű-átírási és -forgalomba helyezési lehetőséget ugyanúgy ügyfélkapu-regisztráció birtokában lehet majd használni, mint az autók előéletének lekérdezéséhez kifejlesztett Jármű Szolgáltatási Platformot.

A kilométerszám-változások, a korábbi műszaki vizsgák részleteinek, az autók eredetiségvizsgálati eredményeinek ellenőrzéséhez használható platform 2019 óta működik.

Mivel az átírási és forgalomba helyezési folyamat néhány tízezer forinttól több százezer forintig terjedő összegbe kerülhet, az illetékfizetést a tervek szerint hasonlóan oldják meg, mint amilyet most az online vásárláskor használunk.

Vagyis az állami felület az átírás lezárása előtt átirányítja majd az érintettet egy biztonságos banki átutalási felületre, amikor pedig kifizette az illetéket, a bank értesítést küld az állami informatikai rendszernek, hogy továbbengedheti a folyamatot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek