Ismét kötelező lesz a maszkviselés Ausztriában

A tömegközlekedés és a szolgáltatóipar mellett újra kötelező lesz maszkot hordani az élelmiszerboltokban, postákon és bankokban is.

Az Covid-19 fertőzés második hullámának elkerülése érdekében PÉNTEKTŐL ismét kötelező lesz a száj- és az orr eltakarása Ausztriában. A tömegközlekedésben, zárt légterű rendezvényeknél, bizonyos szolgáltatások igénybevételénél eddig sem változott semmi, péntektől viszont az élelmiszerüzletekben, szupermarketekben, bankokban és postahivatalokban is újra maszkot kell viselni. Ezt egyébként Sebastian Kurz kancellár jelentette be keddi sajtótájékoztatóján.

Az elmúlt hetekben ismét megugrott az új fertőzöttek száma, de szerencsére azóta valamelyest stagnál, így egyelőre elmarad a pandémia első hullámától. Az országban egyébként jelenleg 1386 aktív fertőzöttet tartanak nyilván, ugyanakkor a tartományok eloszlása most is rendkívül különböző. A legtöbb fertőzött Felső-Ausztriában (467) és Bécsben (461) van, Burgenlandban viszont mindössze 20 aktív fertőzöttről tudni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek