Orosz sofőr Ausztriába siet hetedmagával, mi az?

A csempész kocsiján lengyel volt a rendszám.

A rendőrök - négy megyére kiterjedő akció keretében - a Készenléti Rendőrség székesfehérvári egyséének információi alapján állítottak meg egy lengyel honosságú gépkocsit 2020. július 21-én 1 óra 45 perckor, az M1-es autópálya 119. kilométerszelvényében, Győr térségében. Az Ausztria irányába haladó járműben az orosz sofőrön kívül, további hét, magát szír állampolgárnak valló ember utazott.

A gépkocsi utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrt és a külföldieket előállították.

A rendőrök a menekülteket - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben embercsempészés bűntette miatt eljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek