Milliós jégkár Burgenlandban

Az osztrák biztosító négy milliárd euróra becsüli az országos károkat, ebből 1,5 millió Burgenlandot érinti.

A zivatarok kedden súlyos károkat okoztak a burgenlandi mezőgazdaságban. Sok helyen elverte a jég kukoricát, a cukorrépát, a napraforgót, a kölest és a szóját. Burgenlandban a Neusiedl am See kerület nezsideri járása a leginkább érintett.

Helyenként a golfgolyók nagyságát is elérte a kedd délutáni zivatarban hulló jég - írja az ORF. Az osztrák jégesőbiztosító társaság közvetítése szerint 1,5 millió euró károkat okoztak Burgenlandban. A Neusiedl am See kerületben 3000 hektár érintett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek