Lőttek a zenei fesztiváloknak

Egyre inkább úgy tűnik, augusztus 15. után sem lehetnek zenés nagyrendezvények.

A múlt heti Kormányinfón Gulyás Gergely arról tájékoztatott, hogy a kormány idén nem engedélyezi az augusztus 20-i ünnepségek megtartását és a tűzijáték is elmarad.

Dávid Gréta

A korábbi rendelkezéseknek megfelelően augusztus 15-ig nem lehet 500 fősnél nagyobb zenés eseményeket rendezni, hogy ezt követően enyhítenek-e a korlátozásokon, arról jövő héten dönt a kormány. Közben a zeneipar szereplői egyre elégedetlenebbek, Palkovics László miniszter ugyanis egy interjúban belengette, hogy nem valószínű, hogy augusztus 15-e után enyhítenének a zenés összejövetelekre vonatkozó szigorításokon.

A döntés kapcsán most új információk láttak napvilágot. A hvg.hu úgy tudja, a jövő kedden kormány elé kerülő előterjesztés továbbra sem engedélyezi ezeket a zenés rendezvényeket. A lap információi szerint Kásler Miklós 200 főben maximalizálná a kulturális események látogatószámát, ami nem csak a nyári színházaknak tenne keresztbe, hanem kérdésessé tenné az őszi színházi évadot is.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hírek