Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kalóztévét kapcsoltak le a NAV nyomozói

600 millió forint bevételük volt az üzemeltetőknek.
Hirdetés
Hirdetés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a közösségi oldalán tudatta, hogy a 88 magyar nyelvű tévécsatornát kínáló weblapnak 8 ezernél is több regisztrált felhasználója volt. A szerzői jogok megsértésével a kalóztévé csaknem 200 millió forint vagyoni hátrányt okozott - írja a 24.hu .

Az ötletgazda egy nagykanizsai férfi volt, aki saját otthonában az édesanyja tévészolgáltatását szerette volna nézni. Ehhez talált egy szerverszolgáltatót. A budapesti férfi a neten kezdte közvetíteni az egyik legismertebb, országos lefedettségű szolgáltató műsorát.

Forrás: Youtube / Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Amikor rájöttek, hogy ezzel pénzt kereshetnek, a két férfi társult. A streamoldalhoz már meglévő előfizető ajánlására lehetett csatlakozni, regisztrációval és az előfizetési díj átutalásával. Az illegális IPTV-szolgáltatás bárhol a világon, bármilyen okoseszközzel elérhetővé vált.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a páros az üzletből megközelítőleg 600 millió forint bevételre tett szert, ezért a vagyongyarapodást is vizsgálják.

A technikai hátteret nyújtó fővárosi férfi otthonából a nyomozók 52 asztali számítógépet, dekódereket és tévékártyákat foglaltak le, az illegális sugárzást biztosító 6 szervert azonnal leválasztották a hálózatról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek

Hirdetés