Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szükség van Facebook-törvényre?

Péterfalvi Attila szerint felül kell vizsgálni az indokolatlan letiltásokat.
Hirdetés
Hirdetés

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, Péterfalvi Attila azt szeretné, hogy a személyes profilok felfüggesztésének felülvizsgálata legyen magyar kompetencia.

Ezért javasolja, hogy a kormány alkosson a közösségi médiáról jogszabályt, amely szerint csak alapos indokkal lehet felfüggeszteni közösségi profilokat, és a magyar hatóság felülbírálhassa ennek jogosságát – írja a Magyar Nemzet. A javaslat az Igazságügyi Minisztérium által létrehozott Digitális Véleményszabadság munkacsoport ülésén hangzott el.

Péterfalvi szerint az információáramlás oldaláról nézve szükség van új jogszabályok megalkotására.

- Azt a javaslatot tettem, hogy létre kellene hozni egy eljárást, amelynek során a magyar hatóság kötelezi a Facebookot az indokolatlan letiltások felülvizsgálatára, hogy a véleménynyilvánítás valóban szabad maradjon – összegezte a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke a Magyar Nemzetnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés