Ízek - Séfek - Kalandok: Kulináris élvezetek az Alpokalja-Fertő-tájon

Helyi termékek felhasználásával készült ételkülönlegességeket kínál étlapján négy étterem egy héten keresztül. A KulinArt névre hallgató gasztronómiai projektet – egy osztrák példát követve – az Alpokalja–Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesület koordinálja.

A tiroli Brixen-völgyben indult kezdeményezés lényege, hogy a résztvevő éttermek séfjei a helyi gazdák által megtermelt minőségi termékeket dolgozzák fel és kínálják vendégeiknek.

A vendéglátásban egyre inkább a regionalitásé az egyik legfontosabb szerep

– mondta Erhardt Zoltán.

A programban résztvevő Erhardt étterem tulajdonos-séfje hozzátette: az ide érkező vendégek nem arra kíváncsiak, hogy milyen pizzát tudunk sütni, hanem arra, hogy mi jellemző Sopronra és a régióra. Az első tematikus hét főszereplője az erdélyi kopasznyakú tyúk lesz. A négy résztvevő étteremben egy ebből az alapanyagból készült négyfogásos menüsorral várják majd a különleges ízek kedvelőit.

Fertőszéplakon, - György Károly - Karcsi bácsi szabad tartásban tenyészti ezeket az állatokat és nem lehet összehasonlítani a minőségét az ipari, antibiotikumon nevelt tyúkokkal – fűzte hozzá Erhardt Zoltán.

A KulinArt programban résztvevő vendéglátóhelyek különleges kínálatába augusztus 10-16. között lehet belekóstolni.

KulinArt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek