A tiroli Brixen-völgyben indult kezdeményezés lényege, hogy a résztvevő éttermek séfjei a helyi gazdák által megtermelt minőségi termékeket dolgozzák fel és kínálják vendégeiknek.
A vendéglátásban egyre inkább a regionalitásé az egyik legfontosabb szerep
– mondta Erhardt Zoltán.A programban résztvevő Erhardt étterem tulajdonos-séfje hozzátette: az ide érkező vendégek nem arra kíváncsiak, hogy milyen pizzát tudunk sütni, hanem arra, hogy mi jellemző Sopronra és a régióra. Az első tematikus hét főszereplője az erdélyi kopasznyakú tyúk lesz. A négy résztvevő étteremben egy ebből az alapanyagból készült négyfogásos menüsorral várják majd a különleges ízek kedvelőit.
Fertőszéplakon, - György Károly - Karcsi bácsi szabad tartásban tenyészti ezeket az állatokat és nem lehet összehasonlítani a minőségét az ipari, antibiotikumon nevelt tyúkokkal – fűzte hozzá Erhardt Zoltán.
A KulinArt programban résztvevő vendéglátóhelyek különleges kínálatába augusztus 10-16. között lehet belekóstolni.