A kormány betiltaná a szakszervezeteket a honvédségnél

Alkotmánymódosítást nyújtott be Semjén Zsolt kedden este. A 12. módosítás kitér a honvédségre is

A szövegből kiderül, hogy a Magyar Honvédség hivatásos állományú tagjainak jogállását, a jogállásukkal összefüggő alapvető jogaikat és kötelezettségeiket a jövőben nem törvényben határozzák meg, elég lesz ehhez kormányrendelet is.

Tehát a parlament helyett a honvédelmi miniszter dönthet a hivatásos katonákat érintő legfontosabb kérdésekről – írja a 444 . A Semjén-féle új regula mindemellett kimondja: „A Magyar Honvédség hivatásos állományú tagja jogállásával összefüggésben szakszervezet nem alakulhat és tevékenykedhet.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek