Új miniszteri biztosa lett az országnak, Rogán Antal nevezte ki

Több mint kétmillió forintot is kereshet.

Külön miniszteri biztosa lett a két év múlva esedékes Oszakai Világkiállításnak. Az új miniszteri biztos feladata a magyar megjelenés előmozdításával kapcsolatos diplomáciai feladatok ellátása lesz - szúrta ki a Hivatalos Értesítőben az Index.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Rogán Antal nevezte ki Kristó Ákost miniszteri biztosnak november 22-től, akinek tevékenységét ő maga irányítja.

A miniszter utasítása szerint a biztosnak az alább felsorolt feladatokat kell ellátnia:

 • a Világkiállításon történő magyar megjelenés eredményes előkészítése érdekében felel Magyarország politikai szintű képviseletéért,
 • támogatja és nyomon követi a világkiállításon történő magyar megjelenéssel foglalkozó munkacsoport munkáját,
 • a feladatai ellátása során együttműködik a világkiállítási pavilon létrehozásához kapcsolódó feladatokért felelős Magyar Turisztikai Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársasággal,
 • felel a Kiállítások Nemzetközi Irodája (Bureau International des Expositions, BIE) hatáskörébe tartozó,
 • világkiállításokon történő magyar részvétellel kapcsolatos hazai koordinációért és a döntések nemzetközi képviseletéért,
 • rendszeresen tájékoztatja a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert, valamint félévente írásbeli beszámolót készít a tevékenységéről.
 • A 24.hu pedig azt is tudni véli, hogy Kristó Ákos a megbízatásáért helyettes államtitkári illetményre lesz jogosult, ami akár 2,1 millió forint is lehet havonta. Illetve az is kiderült, hogy Kristó Ákos a Magyar Turisztikai Ügynökség általános vezérigazgató-helyettese.

  Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Kérjük válasszon:

  Hozzásszólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hírek