Nézzen a pénztárcájába: az MNB szerint 800 ezer forinttal gyarapodott

Kiszámolták.

Az MNB friss elemzése szerint az elmúlt negyedévben a magyar háztartások pénzügyi megtakarítása 3200 milliárd forinttal gyarapodott. Azaz: ennyivel nőtt a magyar háztartások pénzügyi megtakarítása három hónap alatt – írja a 24.hu .

Ez 4 millió háztartással számolva háztartásonként +800 ezer forintot jelent, úgy, hogy Magyarországon az utóbbi bő egy évben rekordinfláció volt és a reálkeresetek is mínuszban voltak.

A portál szerint jól hangzik ugyan, hogy 800 ezer forinttal gazdagabbak lettünk, mindössze három hónap alatt, a nagy többség valószínűleg azt mondja, nem lett gazdagabb.

A pénzügyi megtakarítások 62 százaléka a legtöbb megtakarítással rendelkező, felső 10 százalék tulajdonában van, míg az alsó 70% pedig az összes megtakarítás csupán 17 százalékával rendelkezik – emlékeztet a lap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek