Ha valakit még érint: drágább lesz a postai levélfeladás

2024 január elsejétől emelkedik az elsőbbségi, valamint az ajánlott és tértivevényes levélküldemények feladási díja.

Emelkednek a Magyar Posta által alkalmazott levélfeladási díjak 2024. január 1-jétől – közölte a vállalat pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a következő változások lesznek:

- a leggyakrabban használt 50 gramm alatti tömegkategóriákban a belföldi elsőbbségi levél díja 300 forintról 330-ra, míg a belföldi nem elsőbbségi levél díja 210-ről 230 forintra nő;

- a papíralapú feladásoknál az ajánlott levelekért 60 forinttal, a tértivevényes levelekért 45 forinttal kell majd többet fizetni;

- az elektronikus adattal feladott ajánlott és tértivevényes levélküldemények tarifája pedig 55, illetve 40 forinttal emelkedik januártól.

A Magyar Posta szerint a levélfeladási díjai régiós viszonylatban továbbra is a legalacsonyabbak közé fognak tartozni.

A vállalat hozzátette: évente közel 450 millió levelet kezel, amelynek 90 százalékát továbbra is az üzleti partnerek adják fel, a lakossági feladások mennyisége alacsony – átlagosan évente csak 1-2 levelet ad fel egy magánszemély.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek