Magyar állampolgárságú túsz is szabadult a Hamász fogaságából

A Hamász terrorszervezet hétórás késlekedés után újabb túszokat, 13 izraelit és négy külföldit adott át a vöröskeresztnek az Izraellel kötött fegyverszünet részeként. A szabadon engedettek között van egy magyar állampolgársággal rendelkező 18 éves nő is.

Az Izraellel kötött fegyverszünet részeként újabb túszokat, 13 izraelit és 4 külföldit adott át a Hamász terrorszervezet majdnem hétórás késlekedés után a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) szombat este.

Izrael az éjszaka folyamán nyilvánosságra hozta a szombaton kiszabadultak névsorát, köztük a magyar állampolgársággal is rendelkező 18 éves Noga Weisz nevét, ő édesanyjával, a magyar állampolgársággal nem rendelkező 53 éves Shiri Weisszel szabadult ki – jelentette az MTI.

A Hamász eredetileg délután 4-re ígérte, hogy átadja a túszokat a vöröskeresztnek, de Izraelt a tűzszüneti egyezmény megszegésével vádolva hét órával késleltette a fogolycserét.

A kiszabaduló nyolc izraeli gyermek és öt nő nagy részét a Beeri nevű, a Gáza övezettel szomszédos kibucból hurcolták el az október 7-i terrortámadásában, az azóta eltelt ötven napban az övezetben ismeretlen helyen őrizték őket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek