A tartós béke csak illúzió – mondja a honvédelmi miniszter

Ez sok mindent megmagyaráz.

A honvédelem kiemelt nemzeti ügy, és Magyarország már idén teljesítette a GDP-arányos két százalékos védelmi költésről szóló NATO-követelményt, egy évvel a határidő előtt.

Szalay-Bobrovniczky arról beszélt, hogy a kormány a külső gazdasági kihívások közepette is biztosítja a Magyar Honvédség átfogó modernizációjához szükséges forrásokat.

A cél, hogy 2030-ra egy jól felkészült, modern hadsereget hozzanak létre, mely ismeri és tiszteli a hagyományait.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az "örök béke színes Csipkerózsika-álmába ringattuk magunkat Európában" , de Magyarország időben felébredt az álomból. Az elhúzódó háborúk szerinte romboló hatást gyakorolnak Európa biztonságára és stabilitására.

Az interjúban kifejtette, hogy a magyar kormány szilárdan támogatja az orosz-ukrán háború megoldását, hangsúlyozva az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások fontosságát.

Az izraeli-palesztin konfliktust kommentálva azt mondta, hogy a terrorizmussal nincs békekötés, és a migráció és a terrorizmus összefonódása súlyos fenyegetést jelent.

A honvédelmi miniszter kiemelte a védelmi ipar szerepét, amely ma már a magyar gazdaság motorjának új hengere. Végül, Szalay-Bobrovniczky beszélt a magyar katonai misszióról a Száhel-övezetben, ahol az illegális migráció és más kihívások elleni fellépés a fő cél.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek