Hiába minden, csak növekszik a kórházak adóssága

Mire 90 milliárdot kaptak, már 123 milliárdra volt szükség.

Eddig nem látott csúcsra, 123 milliárd forintra nőtt a kórházak adóssága október végére – ezt még pénteken írta meg az Economx .

Korábban a Klubrádiónak az Orvostechnikai Szövetség főtitkára, Rásky László elmondta, év végére újra 50 milliárd forint lehet a kórházak adóssága, ami az energiaárak és a bérköltségek miatt az elmúlt időszakban a szokottnál is gyorsabban nőtt.

Ezek fényében nem meglepő, hogy a rekordmagas adósság miatt októberben már volt olyan egészségügyi intézmény, amely beszállítói csak készpénzért adtak ételt vagy gyógyszert.

A kormány november elején 90 milliárd forintos adósságrendezésről döntött, de akkorra már ezt az említett 123 milliárd forintot is elérte a kórházak tartozása.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek