Izrael harca jogos önvédelem a magyarok 47 százaléka szerint

37 százaléka szerint viszont népírtás, amit Izrael csinál Gázában.

A 21 Kutatóközpont november 20-23. között, 1200 ember részvételével végezte a felmérést - írja a Telex . A megkérdezettek a legkevésbé azzal értettek egyet egy 1-5 skálán, hogy Izrael agresszor és népirtást hajt végre, leginkább pedig azzal, hogy csak akkor lesz béke, ha Izraelnek sikerül felszámolni a Hamász terrorszervezetet.

Ettől függetlenül a válaszadók 37 százaléka 4-5 pontokat adott erre, csak a többiek ezt erősen ellensúlyozták. A vélemények pártszimpátia szerint is eltérőek, de ennél talán meglepőbb, hogy a fiatalok, vagyis a 18-29 év közöttiek jóval kevésbé Izrael-barátiak a 65 év felettieknél.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek