Megsegíti a kormányt egy 309 milliárdos osztalékkal az MVM

Szokatlan lépés, de jól jön a reptérvásárlásnál.

Jelentős méretű, 309 milliárd forintos osztalékelőleget fizet november végéig az idei nyeresége terhére egyedüli részvényese felé, praktikusan az állami költségvetésbe - hívta fel a figyelmet a portfolio.hu az MVM Zrt. Budapesti Értéktőzsdén tett bejelentésére hivatkozva.

A lap arra is felhívja a figyelmet, hogy a szokatlan lépés érdemben segítheti az elszaladt költségvetési hiány idei lefaragását, illetve a reptérvásárlási tervek megvalósítását. A GDP-arányos deficitmutató ugyanis 0,4 százalékponttal lehet így kisebb. Azt is megjegyezik azonban, hogy az idei, jelentős elcsúszásban lévő költségvetés számára egy új és váratlan bevételi forrás, de mértékét tekintve szépségtapasznak mondható.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek