Kilenc évet kapott a drogterjesztő, aki Sopront is ellátta kábítószerekkel

A férfi 2019 júniusától nagy tételben vásárolt, illetőleg állított elő különböző fajtájú kábítószereket, azokat Sopronban és környékén értékesítette.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a kábítószer-kereskedelem miatt első fokon 9 év fegyházbüntetésre ítélt férfi büntetésének a helybenhagyását.

A jogerős ítélet szerint a férfi 2019 júniusától nagy tételben vásárolt, illetőleg állított elő különböző fajtájú kábítószereket, azokat Sopronban és környékén értékesítette ismeretlenül maradt személyeknek.

A nyomozó hatóság 2021. szeptember 21-én a férfi lakóhelyén különféle kábítószereket, azok előállításához szükséges anyagokat (kábítószer-prekurzor) és több, mint 7 millió forint készpénzt foglalt le. A kábítószer hatóanyaga tizenhatszorosan meghaladta azt a mennyiséget, ami fölött legsúlyosabban minősül ez a cselekmény - áll a Győri Fellebbviteli Főügyészség közleményében.

A Győri Törvényszék a férfit kábítószer-kereskedelem bűntette és kábítószer-prekurzorral visszaélés bűntette miatt 9 év fegyházbüntetésre, 9 év közügyektől eltiltásra ítélte, vele szemben a lefoglalt készpénzre vagyonelkobzást rendelt el. A férfi különös visszaeső, mivel kábítószer-kereskedelem miatt korábban is már végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték, és a büntetés kitöltésétől ezen újabb bűncselekmények elkövetéséig 3 év még nem telt el.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője enyhítésért fellebbeztek.

A Győri Ítélőtábla a 2023. november 28-án kihirdetett határozatában egyetértett az ügyészi állásponttal, a kiszabott büntetés arányos és szükséges, ezért azt nem enyhítette.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek