Nézzen rá a Google alkalmazásaira, péntektől drasztikus törlésbe kezd a cég

Azokat a fiókokat számolja fel, amelyekhez már nem nyúltak egy ideje. Az ilyen fiókokból mindent kitörölnek

Péntektől elkezdi a Google a legalább két éve inaktív fiókok törlését. A vállalat még májusban jelentette be az új irányelvet, mondván, ezzel a biztonsági kockázatokat akarják megelőzni – írja az I ndex .

Arra a megállapításra jutottak, hogy a régebbi fiókok nagyobb valószínűséggel vannak ellátva gyengébb, könnyen feltörhető jelszóval, és kevéssé valószínű, hogy alkalmaznak olyan modern biztonsági intézkedéseket, mint a kétlépcsős ellenőrzés, mindez pedig sokkal sebezhetőbbé teszi őket az adathalászattal, hackerekkel és spamekkel szemben.

Augusztus óta küld figyelmeztetéseket a Google az érintett felhasználóknak, májusban közölték, hogy elsőként azokat a fiókokat törlik, amiket a felhasználók egyszer létrehoztak, de sosem használtak újra.

"Szeretnénk megvédeni a személyes adatait, és megakadályozni a fiókjához való jogosulatlan hozzáférést még akkor is, ha már nem használja szolgáltatásainkat" - írta a Google egy augusztusi frissítésben.

A Google-fiókok a Gmailtől a Dokumentumokig, a Drive-tól a Fotókig mindent tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy az inaktív felhasználó Google-csomagjában található összes tartalom örökre elveszhet.

Vannak azonban kivételek, augusztusban közölte ugyanis a vállalat, hogy a YouTube-csatornával rendelkező fiókokat, az ajándékkártyákon fennmaradó egyenleggel rendelkező fiókokat, a digitális termékek vásárlásához használt fiókokat, valamint az olyanokat, amelyek olyan alkalmazásokat tettek közzé, amelyek aktívak egy olyan platformon, mint a Google Play Áruház, megkímélik a törléstől.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek