Már februárban 10 milliárd eurót kaphatnak az EU-tól Orbánék

Úgy néz ki, célegyenesbe fordultak az egyeztetések.

Valószínűleg már a december 14-én kezdődő EU-csúcs előtt feloldhat 10 milliárd eurónyi befagyasztott forrást az Európai Bizottság - írja a Szabad Európa .

Az összeget a Magyarországnak járó, 21,7 milliárd eurós kohéziós alapból fizetnék ki, a pénz várhatóan jövő februárban érkezne meg.

A forrásokhoz eddig azért nem jutott hozzá Magyarország, mert nem felel meg a horizontális feljogosító feltételeknek.

Az Európai Bizottság 21 szupermérföldkő teljesítését kérte a magyar kormánytól, ezek közül már csak a Kúria ügyelosztási rendszerével és a bíróságok előzetes döntéshozatali eljárásával kapcsolatos feltételek nyitottak.

A lap úgy tudja, hogy Bóka János, az európai ügyekért felelős miniszter pénteken Brüsszelben találkozik Didier Reynders igazságügyi biztossal, aki szerdán a biztosi testület ülésén tájékoztatta kollégáit a magyar ügyek állásáról.

Ebből arra lehet következtetni, hogy valóban a célegyenesbe fordultak az egyeztetések.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek