Megszólalt Szlávik János az Európában terjedő kínai vírusról

Ezt a betegséget az utazások révén könnyű széthordani a világban, éppen ezért jelent már meg Európában is.

Szlávik János infektológus a Rádió 1 Balázsék című műsorában pénteken arról beszélt, hogy bár négy évvel ezelőtt nyugalomra intett mindenkit az eleinte csak Kínában terjedő koronavírus miatt, aztán mégis évekig otthon kellett ülni, de most ennek ellenére sem akar rémisztgetni - írja az Index .

A szakember elmondta, hogy a most Kínában terjedő tüdőgyulladást a Covid-korlátozások feloldása és a kötelező maszkviselés eltörlése miatt kapják el széles körben a gyerekek.

Ezt a tüdőgyulladást a Mycoplasma nevű baktérium okozza, mely legtöbb esetben lábon kihordható, enyhe lefolyású tüdőgyulladást eredményez – fogalmazott Szlávik János.

Hozzátette, hogy ezt a betegséget az utazások révén könnyű széthordani a világban, éppen ezért jelent már meg Európában is. Az esetszámok növekedéséről eddig Dániában és Hollandiában számoltak be.

Az infektológus figyelmeztetett, hogy a Mycoplasma ugyan jól reagál az antibiotikumokra, de a túlzott antibiotikum-használat rezisztenciát alakít ki, ezért egyre erősebb gyógyszerekre lesz szükség a megfékezésükhöz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek