Vasárnaptól újra karácsonyfa lesz az egyik dunai híd

Csúcsdíszt és újdonságként speciális díszfényeket is kap.

Immár harmadik éve változtatjuk az M0-s autóúton található Megyeri híd pilonjait az ország legnagyobb, 100 méteres karácsonyfáivá - írta Facebook- oldalán a Magyar Közút.

Kiemelték, a nagy népszerűség miatt idén már december 3-tól, azaz az első adventi vasárnaptól zöldbe borul a híd két pilonja. Sőt, december 17-27. között csúcsdíszt és újdonságként a két pilon középső, üveges részén speciális díszfényeket is felraknak majd, ezzel szó szerint feldíszítve az ünnepekre a monumentális karácsonyfát.

A híd tavaly karácsonykor
MTI/Máthé Zoltán

Jó tanácsként azt írták az arra autózóknak:

 • ha autóval megy át a hídon, semmiképpen se álljon meg a leállósávon fotózni, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni.
 • Aki szeretne pár emlékezetes képet készíteni, azt ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítsék meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthatnak a helyszínre.
 • Óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjanak át a hídon, ezt a pályán található digitális kijelzőkön is külön jelzik majd.
 • A dunakeszi mérnökség szakemberei a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd az útellenőri szolgálatukon és a hídon található forgalomfigyelő kamerákon keresztül.
 • Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Kérjük válasszon:

  Hozzásszólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hírek