Növeli az orosz hadsereg létszámát Putyin

Putyin kiadott egy azonnali hatályú rendeletet, amelyben mintegy 170 ezer fővel növeli a katonák számát.

A mostani döntéssel 2,2 milliósra hízott a hadsereg létszáma, ebből 1,32 millió a katona. Hogy honnan lesz a 170 ezer újonc, arról az orosz védelmi minisztérium szerint úgy nyilatkozott, hogy önkéntesek toborzásával bővítik a hadsereget - írja a klubradio.hu .

Ez párhuzamban van Szergej Sojgu védelmi miniszter tavalyi bejelentésével, mely szerint a cél, hogy másfél millió katona alkossa az orosz sereget.

Ha ma egy önkéntes csatlakozik az orosz hadsereghez, akkor tilos felmondania a szerződését. Hosszú ideje zajlik egyébként toborzás, az egyik gyakran használt módszer, hogy köztörvényes elítélteknek adnak amnesztiát, ha bevonulnak.

A döntés mögötti indokaiként a minisztérium a „különleges katonai műveletet” és a NATO-bővítést nevezte meg, utóbbit ugyanis kifejezetten fenyegetőnek tartják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek