Százával lőhetik ki a hódokat Magyarországon

Engedélyezték a vízfolyások mentén károkat okozó, veszélyhelyzetet teremtő elszaporodott eurázsiai hódállomány gyérítését.

"Az állományszabályozás keretében a jelen engedély alapján, annak érvényességi idején belül összesen maximum 600 példány eurázsiai hód (Castor fiber) egyed ejthető el" - áll abban a határozatban, amelyet a Györ-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal tett közzé nemrég.

A hvg.hu ír arról, hogy a határozat szerint a kormányhivatal "az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kérelmére az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kezelésében álló és a Kormányhivatal illetékességi területén található vízfolyások mentén károkat okozó, illetve veszélyhelyzetet teremtő elszaporodott eurázsiai hódállomány csapdázással és lőfegyverrel történő gyérítését engedélyezi" .

Mindez azért érdekes, mert 100 évvel ezelőt szinte kiírtották a hódokat Európában, azóta viszont védett állatt lett, és így elszaporodott.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek