Kiönt a Balaton, ha nem eresztik le

Az elmúlt napok csapadékos időjárása megtette a hatását.

A Balaton átlagos vízállása vasárnap reggel 105 centiméterre emelkedett - mutatja a vízügy honlapja. Az elmúlt 4 nap során 3 centiméternyit emelkedett a tó vízszintje, ez történt szombatról vasárnapra virradóra is, újabb egy centivel gyarapodott a magyar tenger - írja az infostart.hu .

Mindez azért érdekes, mert Csonki István, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője a Balatoni Szövetség közgyűlésén a napokban azt mondta, a következő fél év időjárási előrejelzéseit figyelembe véve fel kell készülni arra, hogy nagy valószínűséggel jövő év elején szinten tartó vízeresztés válik szükségessé.

A Balaton téli üzemi vízszint-maximuma 110 centiméter, amit a következő hetek-hónapok csapadékos időjárása miatt könnyen elérhet. Az előírások szerint 110 centinél engedni kell a tóból, hiszen egy esetleges jegesedés megrongálhatja a parti védműveket és még lakóházakat is fenyegethet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek