Havat hoz idén a Mikulás - nem is keveset

Szerdán a kezdeti esőt átmeneti ónos eső, havas eső, majd havazás váltja fel.

Ismét változás előtt áll időjárásunk, érkezik a soron következő mediterrán ciklon - hívta fel a figyelmet az Időkép , mely szerint csütörtökig főleg a Dunántúlon hullhat nagy mennyiségű csapadék.

A részletesebb előrejelzésből kiderül, hogy szerdán a kezdeti esőt átmeneti ónos eső, havas eső, majd havazás váltja fel, szerda reggel nagyjából a Tatabánya-Pécs vonaltól nyugatra ébredhetünk havazásra, ami a nap során is kitart majd. Így nyugaton, északnyugaton sokfelé vastagabb, 10-15 centiméteres hótakaró is kialakulhat, sőt a Bakonyban és a Kisalföldön még ennél is több hullhat.

Csütörtökön aztán a havazás fokozatosan megszűnik a Dunántúlon, ugyanakkor feltámad az északnyugatira forduló szél.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek