Az EU-ban lekerült az idősek jogosítványának ellenőrzése az asztalról

Most Ausztria blokkolt.

Ausztriának nem egyedüli módon az uniós országok közül, nem tetszik az a terv, amely szerint a 70 év felettieknek a vezetői engedélyhez szükséges egészségügyi vizsgálaton kellene részt venniük - írja az economx.hu .

Az uniós hatóságok alighogy papírra is vetették az előzetes terveket, több uniós tagállamban, köztük Ausztriában is felháborodás tört ki. Valamennyi párt idősképviselői, valamint a sofőrök szervezetei a nyilvánossághoz fordultak az „életkori diszkrimináció” miatt.

Hétfőn az EU közlekedési miniszterei Brüsszelben véget vetettek az ügynek. Leonore Gewessler osztrák közlekedési miniszter elmondta a vitatott egészségügyi ellenőrzések tervei „lekerültek az asztalról” .

Az az elképzelés, hogy vezetési alkalmasságát orvossal ellenőriztesse, egyébként sem praktikus. Bízunk az állampolgárok személyes felelősségében – tette hozzá.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek