Tél van, tehát jegesedik a Balaton és a Velencei-tó

Mondjuk csúszkálni rajtuk még nem lehet.

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Fejér Vármegyei Szakaszmérnöksége Velencei-tavi Tófelügyelőségének tájékoztatása szerint a Velencei-tavon a kikötőkben, öblökben, védett part menti területeken mintegy 1-2 centiméteres vastagságú jégréteg alakult ki. A nyílt vízfelületeken nagyjából 1 centis összefüggő jégréteg képződött – írja a Sokszínű Vidék .

A Balatonon is megjelent a jéghártya, de még annyira vékony, hogy enyhén hullámzott is. A következő napokban némi enyhülés várható, és eleve vékony a jégréteg, így semmilyen körülmények között nem szabad a jégre menni a magyarországi tavakon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek