Európa második legjobb pályaudvara a Hauptbahnhof

Először került be az Európai Pályaudvarok Indexébe a bécsi főpályaudvar, és a zürichi után rögtön a második helyen végzett.

A Consumer Choice Center nevű független fogyasztóvédelmi csoport negyedik alkalommal állította össze az Európai Pályaudvarok Indexét, amelynek keretében a kontinens ötven legnagyobb pályaudvarát értékelik különböző szempontok – például jegyválaszték, pályaudvari szolgáltatások, elérhetőség, wifi, átszállási lehetőségek – szerint. Az utasforgalma alapján a bécsi főpályaudvar, a Wiener Hauptbahnhof első alkalommal került fel a listára és 94 ponttal rögtön a második helyre került.

A vizsgált pályaudvarok összesen 123 pontot érhetnek el olyan kritériumok alapján mint elérhetőség, akadálymentesség, pontosság vagy utastájékoztatás. Az első helyet a Zürichi Főpályaudvar őrizte meg 102 ponttal, a harmadik helyen a berni pályaudvar osztozik a Berlin Centrallal.

Európa második legjobb pályaudvara a Bécsi Főpályaudvar.
© ÖBB / Philipp Horak

A Wiener Hauptbahnhof esetében többek között a mozgólépcsőket és lifteket, az utastájékoztatást, az akadálymentességet, az üzleteket és az okostelefonos alkalmazást értékelték a tesztelők, de sokat nyomtak a latba az átszállási lehetőségek is.

Szintén először szerepel a rangsorban és rögtön a tizedik helyre került a szintén Bécsben található Bahnhof Meidling, amely az Oslo Centrallal osztozik a helyezésen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek