42 munkatárstól vált meg az Állami Számvevőszék csoportos létszámleépítéssel

Azt pletykálják, új embereknek csinálnak helyet.
Úgy fest, csak a bemelegítés volt az Állami Számvevőszéknél a sajtóosztály korábbi megtizedelése és a főváros gazdálkodásának ellenőrzését vezénylő igazgató elmozdítása. Mint a 24.hu megtudta: sokkal komolyabb leépítések zajlottak a költségvetési szféra legfőbb ellenőrző szervezeténél.

A szervezet honlapján április 24-én megjelent közleményben a lépést a működés hatékonyabbá és takarékosabbá tételével, az adatalapú, a digitalizáció eszköztárát is felhasználó, felügyeleti jellegű intézmény kialakításával indokolták.

Összesen 42 főt érintett a leépítés – válaszolta a lap kérdésére az ÁSZ-kommunikáció. Ez a teljes állomány létszámának 7,55 százaléka, emellett be nem töltött munkakörök megszüntetésére is sor került – fűzték hozzá.

Más források azt mondták, a vártnál rosszabb költségvetési helyzettel függ össze a dolgozói állomány megtizedelése, és a szervezet mind a 9 igazgatóságát érinti a létszámcsökkentés.

Olyan hírek is felreppentek a számvevőszéki dolgozók körében elterjedt, hogy a leépítéssel helyet csinálnak új embereknek, és a kirúgottak helyét feltöltik, de az ÁSZ-nál ezt visszautasították.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek