Kiszámolták, hogy mikor lesz vége a világnak

Egy ukrán matematikus a Da Vinci-kód segítségével állapította meg az utolsó dátumot.

4006. március 21. Ezen a napon lesz a világvége Anatolij Pasko ukrán matematikus szerint.

Pasko a Da Vinci-kódot használta, amit Dan Brown tett világhírűvé, könyv és film is készült róla. Lányege, hogy Leonardo Da Vinci Az utolsó vacsora című festményében keresnek olyan kódokat, amelyekből ki lehet számolni a jövő eseményeit, például a világvégét is.

Pasko azt is közé tette, milyen adatokból jött ki a végeredménye. Figyelembe vette a képen látható emberek, szobák, falak, ablakok, és a plafonon látható rács réseinek számát - írta az Index.

2010-ben Sabrina Sforza Galitzia, a Kaliforniai Egyetem munkatársa egyszer már elvégezte ezt a számítást, ő viszont a részleteket nem árulta el. Az ő számításainak eredmény megegyezik Pasko végeredményével.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek