Találtak egy kiskaput az olaszok, így szállítanák haza Ilaria Salist

Az olasz sajtó folyamatosan ezzel az üggyel foglalkozik.

Egy EU-s szabályozásra hivatkozva készíti elő az olasz igazságügyi tárca az antifasiszta-támadások egyik olasz vádlottjának hazavitelét, írta a Repubblica tudósítása alapján a hvg.hu.

A lap szemléje szerint az olasz jogászok az Európai Tanács 2009/829/IB számú kerethatározatának 5-ös passzusára hivatkoznak, amelynek értelmében a belső határok nélküli Európában fel kell lépni az ellen, hogy valaki külföldön más bánásmódban részesüljön az előzetes letartóztatást illetően, mint otthon.

Az olasz sajtóban hatalmas visszhangot kapott Ilaria Salis ügye, már Giorgia Meloni miniszterelnök is beszélt az ügyről Orbán Viktorral, pénteken este pedig a római magyar nagykövet főműsoridőben adott interjút ezzel összefüggésben a legnézettebb olasz híradónak főműsoridőben.

A letartóztatásban lévő Ilaria Salis egyike annak a három vádlottnak, akik az ügyészség szerint úgynevezett antifatámadásokat követtek el Budapesten az elmúlt év februárjában.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek