Szívesen jönne Budapestre a svéd miniszterelnök, de azért van egy aprócska feltétele

Ezt Brüsszelben közölte Orbán Viktorral.

Bár sem a miniszterelnök, sem a kormánymédia nem verte nagydobra, mégiscsak tartott egy rövid találkozót Orbán Viktor és svéd kollégája, Ulf Kristersson Brüsszelben. A hvg.hu úgy értesült, hogy a körülbelül 15 perces megbeszélésre – ezt hivatalos tárgyalásnak semmiképp sem lehet nevezni – az uniós csúcsot követően került sor. A magyar és a svéd politikus a tanácsteremben ült le azt követően, hogy a többi kormányfő kiment a teremből.

Az már csak a svéd sajtóból derült ki, hogy miről esett szó. A Dagens Nyheter szerint Kristersson azt mondta Orbánnak, hogy szívesen találkozik vele Budapesten, de csak miután Magyarország ratifikálta Svédország NATO-csatlakozását. Arra már nem kapott választ, hogy pontosan mikor szavazhat az Országgyűlés a kérdésről, és arra sem, mikor is jöhetne létre a budapesti találkozó.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek